Dette kartet krever JavaScript for å fungere.

Start

Adkomst

Gondolbanen Ulriksbanen gjør det enkelt å komme seg til toppen av fjellet. www.ulriken643.no

Ulriken

Ulriken er det høyeste av de syv fjell rundt Bergen sentrum. Høyden er 643 meter over havnivået. På Ulriken er det bygd mast for kringkasting og telekommunikasjon. Det er også en restuarant på toppen. Gondolbanen Ulriksbanen gjør det enkelt å komme seg til toppen av fjellet. www.ulriken643.no

Retninger
Nordøst Sørvest Vest Nordvest Nord Sør Nordøst
Sørvest
Vest
Nordvest
Nord
Sør
Høyde over havet
643 m
Høyde over landing
570 m
Høydebegrensning
610 m

Sikkerhet

Lisenskrav
PP3

Vær obs på høydebegrensningen når du flyr på Ulriken. Vi har ikke lov til å fly høyere enn grunnmuren på restauranten. Ved NV og termisk aktivitet så er det anbefalt å ikke gå høyere enn kanten under restauranten da det løfter ofte kraftig over dette. Dersom du kommer for høyt må du legge inn ører og fly utover mot landing umiddelbart.

Flystedsregler
  1. All flyging fra Ulriken skal skje lokalt. Det betyr langs fjellsiden av Ulrikenfjellet. Krysning mot Fløyen eller sørover mot Nattlandsfjellet er ikkje tillatt. Landing er kun tillatt ved Nymarksbanene for PG og på Montana for SPG (og i nødstilfeller for PG).
  2. Når en flyr mot landing skal en fly i en rett linje fra Montana til en passerer landing. Det er ikke lov å oppholde seg lengre enn nødvendig i dette området.
  3. All flyging over landing (ved Nymarksbanene) skal foregå vest for landingen (over fotballbanene). Det er forbudt å fly av høyde e.l. øst for landingen (utover nødvendig krysning fra Ulriken til landing).
  4. Flyging vest for Inndalsvegen er forbudt.
  5. Akroflyging er ikke tillatt.

Design og utvikling av Nikolas van Etten 2008-2018 © Bergen Hanggliding og Paragliding Klubb - bakgrunnsbilde © Sindre Jacobsen