Mål for dagen

Her kommer ulike oppgaver som medlemmene kan bryne seg på. Alt fra mindre distanseoppgaver i nærmiljøet til øvelser i luften. Dette skal bidra til kreativ flygning og spre flyglede blandt medlemmene i Bergensområdet. Ulike forslag til oppgaver for alle trinn tas i mot med takk!

Oppgavene er ment for deg som ønsker å bli bedre på din egen flygning. Progresjon handler ikke bare om å komme seg til neste trinn, men også å bli bedre på det trinnet man innehar. For eksempel er man ikke ferdig med PP3 når en kan fly 8-tall på et heng. Fortsatt er det mulig å bli flinkere på å unytte hanget til å stige i svakt løft, utnytte løft på andre punkter på hanget, perfeksjonere plasseringen i løftet til å komme høyest og komme høyere enn en har vært tidligere. Oppgavene er ment for å gi utfordinger som hver enkelt kan prøve seg på, tilpasset hver enkelts ferdigheter og trinn.

Oppgavene kan også benyttes til samarbeid og samhandling. Ved løftflyging er det kjekt med "termikkbriller" eller "løftfølere". Hva skal en med dette? Det er vel mye bedre med flere flyvere i lufta å se på, evt snakke med om løftområde ved hjelp av radio? Tanken er at flere kan samkjøres om hvilken oppgave de ønsker å prøve seg på, dermed kan flygingen bli både sosialt flere kan se tilbake på bragden av gjennomført oppgave, sammen.  Ved ferdige definerte oppgaver er det lettere for folk å tenke likt om hvordan de kan oppnås. Om flere er med på oppgaver vil også sikkerheten økes ved at folk flyr sammen.

Sunn fornuft er likevell alphaomega! Ikke begi deg på en oppgave om du er i tvil på om du klarer den eller ikke, velg alltid sikreste løsning. Avbryt oppgaven underveis om du ser et snev av mulighet for at oppgaven misslykkes. Ikke begi deg ut på en oppgave som tilhører trinn over deg!

 

Lykke til!

Design og utvikling av Nikolas van Etten 2008-2018 © Bergen Hanggliding og Paragliding Klubb - bakgrunnsbilde © Sindre Jacobsen